Sayfa: [1]   Aþaðý git
  Yazdýr  
Gönderen Konu: bir renk ile kac cesit odlu boya hazirlayabiliriz?  (Okunma Sayýsý 1406 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aysecik
Yeni
*

Mesaj Sayýsý: 12

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 19, 2010, 10:01:27 pm »

Merhaba ben yeni ebru yapmaya basladim, boyalarimi dogru hazirlamak istiyorum,

bu videoda her kavonozdan 3 tane var (3 mavi , 3 kahverengi, 3 sari... acaba bunun sebibini ogrenebilirmiyim? boyalarin hazirlanisi konusunda beni aydinlatirsaniz sevinirim.
Selamlar Aysecik.

Hiçbir süs "EDEP" kadar güzel deðildir.
orhan
Aktif

Mesaj Sayýsý: 151

Üyelik Bilgileri
« Yanýtla #1 : Ocak 20, 2010, 04:35:08 pm »

Merhaba Aysecik,

sorunuzu kisaca söyle yanitlamaya calisayim,
her renkten üc tane kavonoz olmasinin sebebi, ayni renkten üc renk tonu elde etmemizden oluyor.
mesela mavi renk , önce kavonoza bir miktar alip  rengimizi ayarliyoruz, bu ayarladigimiz renktan baska bir kavonoza bir miktar alip biraz su ve öd ilave edip karistirdiktan sonra ikinci kavonozdan bir miktar daha alip ücüncü bir kavonoza koyup yine ayni sekilde bir miktar su ve öd ilave edip karistiriyoruz , böylece ayni mavi boyadan üc tane renk tonu elde etmis oluyoruz.

saygilarimla
orhan
Aktif

Mesaj Sayýsý: 151

Üyelik Bilgileri
« Yanýtla #2 : Ocak 29, 2010, 02:17:03 am »

merhaba Aysecik,
boya ayarlarini yapmak icin disaridan bir ölcü vermek yanlis olur, ayarlarimizi teknede yapmamamiz lazim, yailacak ebru calissmasina göre boya ayarlarimizi yapmamiz lazim. önce biraz su ve birkac damla öd ilave edip teknede ayarlarimizi kontrol edecegiz,ortalama 5-6 cm capinda boyalarimiz acilana kadar islemimiz devam edecek,
cicek boyalari icinde önce zemin boyalarimizi yani battal ebrusunu attiktan sonra battal ebrusu üzerinde boya ayarlarimizi yapacagiz.
aslinda Bekir hocamiz bu konulari cok detayli bir sekilde aciklamisti, eger siteyi incelerseniz detayli bilgiler bulabilirsiniz.
calismalarinizda kolayliklar dilerim
saygilarimla
Sayfa: [1]   Yukarý git
  Yazdýr  

Gitmek istediðiniz yer: