|
orhan
|
 |
« : Aralýk 04, 2008, 09:41:17 am » |
|
Neftli battal calismalarimdan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bekir özsu
|
 |
« Yanýtla #1 : Aralýk 04, 2008, 10:35:30 am » |
|
orhan bey; çalismalariniz çok güzel. zahmet olmazsa bana üzerine serpme yaptiginiz terebantinli boyayi nasil yaptiginizi anlatabilirmisiniz. hazirlanisini. tesekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
veren el alan elden üstündür
|
|
|
|
orhan
|
 |
« Yanýtla #2 : Aralýk 08, 2008, 02:33:03 am » |
|
Öncelikle mübarek kurban bayraminizi kutlar bu bayramlarin hayirlara vesile olmasini yüce mevladan niyaz ederim. calismalrimi begendiginiz icin tesekkür ederim. Neftli boyayi ben su sekilde hazirladim; bir miktar neft ve bir miktar öd kattim, tabii bu benim ilk calismalarim daha bende bu isin basindayim , ölcü vermek mümkün degil azar azar öd ve neft katip denemek lazim. selam ve saygilarimla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aysecik
Yeni
Mesaj Sayýsý: 12
|
 |
« Yanýtla #3 : Ocak 30, 2010, 07:04:39 pm » |
|
Merhaba Orhan Bey, sizden birsey rica edecegim, ben canada da yasiyorum, ebru yapmayi cok istiyorum, bundan yaklasik olarak 1 ay once ismarladigim ebru malzemelerim geldi , nasil yapacagimihep bilgisayardan okuyorum . Battal ebru yapmak istiyorum ama bunun icin kac cesit boya kullanmam lazim, mesela uc boya hazirladim, diyelim, bunlarin arasindaki od farki nasil olmasi lazim, diger boyalar birinci hazirladigim boyalardan daha kuvvetli olmasi lazim diye okudumustum , ama anlayamadim acaba od unumu fazla koymam lazim .. bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim, Selamlar.
|
|
|
|
|
|
Hiçbir süs "EDEP" kadar güzel deðildir.
|
|
|
|
orhan
|
 |
« Yanýtla #4 : Þubat 01, 2010, 03:42:10 am » |
|
Merhaba ayþecik, inþallah Ebru yapma isteginizde baþarýlý olursunuz, þöyle bir hikaye var, bir gün hoca damdan düþmüþ bunu gören komþularý hemen bir doktor cagýralým demiþler, hoca hemen söze karýþarak , yok ben doktor istemem benýim gibi damdan düþen birini cagýrýn benim halimden o anlar demiþ. sizde yurt dýþýnda ebru sevdasýna tutulmuþsunuz,Allah yardýmcýnýz olsun ayný zorluklarý bende yaþýyorum. sorunuza gelýnce, boyalarýmý ben þöyle hazýrlýyorum, diyelimki ayný boyadan üç ceþit boya yapacagýz , birinci olarak bir kavonoza bir miktar boya katýp ayran kývamýna getiriyorum ve bir miktar öd ýlave edip teknede deneyorum nekadar açýlýyor diyelimki çok ufak bir daire oldu bir miktar daha öd ilave edip taki 5- 6 cm. capýnda acýlana kadar.birinci boyanýn ayarý tamam dedikten sonra baþjka bir kavonoza býrnci boyadan bir miktar alýp ikinci kavonoza bölüyorum ve ikinci kavonozumuza bir miktar su ve öd ilave edip karþtýrýyorum , tekrar baþka bir kavonoza ikinci boyadan bir miktar alýp üçüncü kavonoza bölüp ayný þekilde üçüncü kavonumuza bir miktar öd ve su ilave edip karýþtýrýp , ayný boyadan üç çeþit renk tonu elde etmiþ oluyoruz.Dikkat etmemiz gereken þey su miktarý cok önemli suyu fazla korsak boyalarýn rengýde fazla acýk olur. Çeþitli renklerlede ayný þekilde boya ayarlarýmýzý yaparýz, sýralama az ödlü den çok ödlüye dogru olacak. yani birinci ayarladýgmýz boyadan sonra ikinci renk boyamýzýn ödü biraz daha fazla olacak. ikinciye göre üçüncü rengin ödü fazla olacak ... calýþmalarýnýzda baþarýlar dilerim.
saygýlarýmla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aysecik
Yeni
Mesaj Sayýsý: 12
|
 |
« Yanýtla #5 : Þubat 02, 2010, 06:16:41 am » |
|
Allah razi olsun Orhan Bey, faydali bilgilerinizden dolayi.
|
|
|
|
|
|
Hiçbir süs "EDEP" kadar güzel deðildir.
|
|
|
|