Sayfa: [1]   Aþaðý git
  Yazdýr  
Gönderen Konu: BATTAL EBRUSU  (Okunma Sayýsý 4612 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sila_ebrucu
Yeni
*

Mesaj Sayýsý: 38

hi ich bin sila

Üyelik Bilgileri
« : Aðustos 28, 2008, 12:44:11 pm »

* öncelikle ebruda kullanmak için bir yaziya karar verirsin.mesela lafzatullah.hem bulmasi kolay olur senin için hem de kesmesi kolay olur.

* Allah lafzini maket biçagi yardimi ile düzgünce kesersin.hareke vs. ufak kagit parçalarini kaybetmemeye özen göster.kesip çikardigin kisim (sanirim) erkek, kalan kisim ise disi olarak adlandiriliyor.onun için kalan kismi atma onunla da akkase yapabilirsin.

* bu iki parçadan birini mesela erkek olani alirsin,herbir parçasini ters çevirip üzerlerine yapistirici spray sikarsin.3M Mount Spray Mavi renkli olan sprayi kullaniyorum ben.yaklasik 25-30 ytl gibi bir fiyati var.sprayi çok yakindan sikmamaya ve çok fazla sikmamaya özen göster.çikmasi zor olur sonra.
    * kestiklerini sprayledikten sonra ebruyu yapmak istedigin kagida düzgün bir sekilde yapistirmalisin.kestigin diger kismi yani disi dedigimiz kismi ebru olacak kagidin üzerine koyar ordan örnek olarak sprayli kismi yapistirirsan daha düzgün olur. özellikle hatlarda bu sart yoksa hizalamada hata yapabilirsin.

* yapistirdiktan sonra teknene kagidi yatir.çikardiktan sonra mutfakta kullanilan sari kurulama bezini ebrulu kagit üzerindeki fazla sulari almak için kagidin üzerine dokundur.ondan sonra yapistirdigin kismi elinle çikar.sari bezle suyu almanin faydasi, çikarirken kalan kisma renkli boyanin bulasmamasi.ebrunu teknenin kenarina iyice siyirirsan gerekli olmayabilir ama ben çogu zaman yapiyorum ve akkaselerim böylece çok temiz çikiyor..bu arada bahsettigim sari bez yerine kagit peçete kullanirsan kagittaki ebruyu da alir,bu bez sadece suyu emiyor.

* kagidin kuruduktan sonra renklerine uygun bir tekne daha hazirlayip lafzatullahin kendisini de ebrulayabilirsin.

bu arada su baslik altinda yazilanlari da okursan faydali olur :

http://www.ebruforum.com/index.php/topic,106.0.html

görmek gibi olmaz muhakkak ama izleme imkanin yoksa yardimci olur yine de.

isine yarar insallah,kolay gelsin

* nokyayallah.JPG (22.79 KB, 234x160 - Görüntüleme: 285 kez.)

12 yasindayim ebru kursuna gidiyorum ögretmenim çok yeteekli oldugumu söylüyor..
Gülümseme bu çok güzel bir sanat bunun bir çocukluk anisi gibi deil ilerdede bir ugrasi olarak tasimayi istiyorum! bay byayy
Elif Özer
Aktif

Mesaj Sayýsý: 111

Üyelik Bilgileri
« Yanýtla #1 : Aðustos 29, 2008, 09:47:40 am »

neye yorum plzzzz
Sayfa: [1]   Yukarý git
  Yazdýr  

Gitmek istediðiniz yer: